LG V20 özellikleri nelerdir? fiyatı ne kadar? İnceleme

Beklendiği gibi çıkmayan G5 telafisini yapmak için kullanıcıların karşısına yepyeni bir cihazla gelmek isteyen LG firması, baya şık bir tasarımı bulunan çift ekran özelliği ile V20 modelini piyasaya sürdü. G5 ile kıyaslandığında az ince ve büyük bir ekranı bulunan yeni V20 modeli, G5 telefisi olabilecek mi? beklentileri karşılayacak mı? İnceliyoruz...
lg-v20-fiyat

TASARIM
Yeni LG V20 sanki Samsung serilerine benziyor. Fakat, dış görünüşe göre karar vermemek gerekiyor özellikle de bu teknolojik bir ürün ise.

159,7x78,1x7,6 ebatlarında ve hemen hemen 174 gramdır. Bir önceki modele göre hafif ve ince.

LG V20'de AL-6013 alüminyum kullanılmış. AL-6013 alüminyum ne derseniz eğer, bu malzeme uçak yapımında kullanılan iyi korozyon direncine sahip ve aşırı dayanıklıdır. Bence LG V20 mükemmel bir tasarıma sahip. Çıkarıla bilir bir kapak bulunuyor ve bu kapağı yan tarafında bulunan düğme yardımıyla açabiliyorsunuz. Silikon polikarbonat kullanılarak telefonun alt ve üst kısımları oldukça dayanıklı yapılmaya çalışılmış. IP sertifikası bulunmaması bir eksidir. Bu demek oluyor ki dış etkenlere (toz,su) karşı dayanıklı değil.
Arka tarafta bulunan güç düğmesinde parmak izi sensörü bulunuyor. Bu sensör biraz garip gelebilir ama işlemleri oldukça hızlı algılıyor. Genelde bu tasarıma sahip cihazlar kolay tutulmaz fakat LG V20 büyüklüğüne kıyasla avuca resmen oturuyor.
lg-v20-ozellikleri
EKRAN
2560x1440 çözünürlüğe sahip 5.7' LCD ekran bulunuyor. Yüksek kalitedeki bu ekran ile en küçük ayrıntılar bile gözden kaçmıyor. Ekranın büyük olduğu video ve fotoğraf konusunda baya işe yarayacaktır. Büyük ekran güneş ışığında bile kolaylıkla görünüyor.

 
SES
V20 modelinde 4 tane dijital-analog dönüştürücü bulunuyor. Telefonu aldığınızda hediye olarak gelen Bang & Olufsen kulaklıkları telefona takıldığında Hi-Fi Quad DAC ayarı aktif oluyor.
Dinlediğiniz müziğin ses kalitesini anlayabiliyorsunuz. Ayarı kapatın dinleyin birde ayarı açın dinleyin fark çok net belli oluyor. Hi-Fi Quad DAC özelliği aktif olduğunda ses şiddeti biraz daha yükseliyor, düşük frekanslar kuvvetlendirilip ses daha kaliteli oluyor. Çift ekran avantajı, müzik dinlerken çok daha kullanışlı olabiliyor. Asıl ekran kapalıyken bile müzik değiştirme, oynatma ve durdurma gibi işinize yarayacak pratik kontrolleri sunuyor.
HD ses kaydı özelliği bulunuyor. HD Video ve ses kaydedicisinde özelleştirilmiş, normal ve konser olarak üç değişik kayıt modu sağlıyor. Bu modlar ne işe yarıyor? derseniz, normal mod ekstra ayar olmadan yüksek kalitede ses kayıt etmenizi sağlıyor. Ses kayıt özelliği diğer telefonlara kıyasla baya kaliteli bundan emin olabilirsiniz.

ARAYÜZ
LG V20 Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle gelen ilk telefon olma özelliğine sahiptir.
Android 7.0 Nougat ile piyasaya sürüldüğü için Doze modu, çoklu pencere gibi özellikleri de bulunduruyor.
lg-v20-inceleme

PERFORMANS
LG V20'de 4 GB RAM, 64 GB depolama alanı, Adreno 530 grafik birimi, Snapdragon 820 işlemci ve 256 GB gibi müthiş yükseltilebilen microSD kart desteği sağlıyor. Snapdragon 821 işlemciyi kaçırmış olarabilir fakat aratmıyor, yani demek istediğim performansta hiç bir kusur bulamadım. 3200 mAh batarya istendiğinde çıkarılabiliyor. Telefonu yoğun bir şekilde kullandığınız taktirde 1 gün gibi normal bir pil ömrü bulunmaktadır.
Hızlı şarj özelliği QuickCharge 3.0 bulunduğunu da unutmadan söyleyelim.  


 LG V20 ortalama 2999 TL.



DEZAVANTAJLARI
Snapdragon 821 işlemci olmaması, suya karşı dayanıksız.


AVANTAJLARI
Mükemmel tasarım, çok iyi performans, geniş açısı bulunan kamera, fark yaratan ses kayıt kalitesi, çıkarılabilir batarya.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder