Google Translate Artık Türkçe'de İnsan Gibi

100 dilde çeviri imkanı sunan ve günlük 200 milyon kişinin kullandığı Google Translate, yeniliklerle geliyor. Türkçe dilimizin de arasında olduğu tam sekiz dilde, insanların günlük konuşma dili gibi çeviriyi yapmak için yeni bir projeye başlıyor.
google-translate-turkish-ceviri
Londra’da yapılan 'Google Story' etkinliğinde konuşma yapan Google CEO’su Sundar Pichai, yeni çeviri şekli 'Nöral Makine Çevirisi' hakkında açıklamalarda bulundu. Aralarında Türkçe'nin de bulunduğu sekiz dil için düşünülen bu projede, günlük konuşma dili benzeri dijital çeviri yapılması amaçlanıyor.
Fransızca, Almanca ve İngilizce gibi dillerde daha iyi çeviri yapılırken, diğerlerinde kullanışsız sonuçları olan Google Translate için ciddi bazı projeler olduğunu söyleyen Pichai, birkaç senedir Nöral Makine Çevirisi üstünde geliştirmeler yaptıklarını ve heyecan verici sonuçları olduğunu duyurdu.

AKICI VE DOĞRU ÇEVİRİLER MÜMKÜN

'Nöral sistemin en iyi avantajı, cümle kalıplarını aynen çevirmek yerine, yapay zekayla ortak çalışarak o dili konuşanların günlük dillerini kullandıkları gibi çeviriyor. Bundan dolayı internette yaşanan dil engelini geçmek için ciddi bir adım daha atıyoruz.' diyen Google CEO’su; öğrenme sistemi kendini devamlı yenilecek ve her zaman güncel kalacak. Uzun makalelerin ve karmaşık cümlelerin de kolaylıkla doğru şekilde çevrebilmeye imkan tanıyor.
Sisteminin ilk denenecek dilleri Türkçe, Almanca, Korece, İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Japonca, Portekizce ve Çince. Hedefin 103 dili bu sisteme dahil edilmesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder