Dishonored 2 Jindosh Bulmacası ve Jindosh Riddle çözümü

Jindosh Riddle Çözümü


Önceki hafta piyasaya çıkan ve çok iyi notlar toplayan Dishonored 2 oyunu, bildiğiniz üzere aynı serinin ilk oyunundaki gibi birçok oynanış tarzı ile defalarca bitirilebilen harika bir oyun.

Oyundaki 6. görevde Dust District'e giderek bir biçimde içeri sızmanız isteniyor fakat Dust District farklı iki grubun bölgelerine ayrılmıştır. İster bir gruba katılarak diğer grup ile savaşabilir, isterseniz de hiç bir gruba katılmadan malikanin içine sızabilirsiniz. Fakat benim gibi 
siz de ilk Dishonored oyununu oynarken yüzlerce değişik yöntem bulduysanız, bu söylediğim iki seçenekten fazlası olması gerektiğini de düşünebilirsiniz.
jindosh-riddle-dishonored-sifre
Dust District oyununda o farklı iki gruba da hiç bulaşmadan, bölümü çok daha kısa bir zamanda bitirebileceğiniz bir yol bulunuyor. Müttefiğimizle konuştuktan sonra tarafsız bölgeye girdiğiniz an az ilerde, küçük bir yapının içinde iki tane sivil ve bu sivillerin de ihtişamlı, büyük bir kapı ile birşeyler yaptığını farkediyorsunuz. Bu malikaneye giriş kapısı ve yalnızca Jindosh'un koyduğu şifreyi çözebilen kişilerin girebileceği bir kapı. Buradan içeri girdiğiniz anda Dust District'i direkt olarak geçebiliyoruz. 


Kapının üstünde 10 adet plaka var. Beşerli olarak paralel dizilmiş bu plakaların üst kısmında çeşitli adlar, alt kısmında ise çeşitli objeler bulunuyor. Sağ tarafınızda Jindosh'un Bulmacası görünüyor ve saksıyı çalıştırıyoruz. Artık Jindosh'un bulmacasını nasıl çözeceğinizi açıklayalım. Kesinlikle tavsiyem kendinizi zorlayıp bulmanız. Bu şekilde çok daha zevkli oluyor. Ben bir saate yakın uğraştım.

Not: Dishonored 2 oyununda her bir bulmaca, her bir oyuncu için değişik çözümü oluyor. Bunun için direkt cevap değil de sizlere yöntemi anlatıyorum.

Jindosh Bulmacası Cevabı Nedir?Jindosh Bulmacası'nda küçük bir metin bulunuyor. Bu yazıda bir yemek masasında bulunan sırayla oturan beş tane kadından ve bu masadaki kadınların eşyaları anlatılıyor. Masadaki kadınları tam anlamıyla metinde yazıldığı sıradaki gibi dizmeniz gerekiyor. Şimdi kadınları numaralandırıyoruz. İlk geçen kadın birinci, son konusu geçen kadın da beşinci oluyor. Tümünü böyle numaralandırdık. Sonrasında eşyaları da aynı şekilde bahsedilme sırasına göre numaralandıralım. İlk bahsedilen eşya birinci, son bahsedilen eşya da beşinci oluyor. Devamında kadınların konusu geçen giysilerinin renkleri, içtikleri ve memleketlerini de sıralayın. Bu sıralamaya göre hangi kadının hangi eşyaya sahip olduğunu aşağıda yazdım.

  1. Kadın - Eşya 3
  2. Kadın - Eşya 4
  3. Kadın - Eşya 2
  4. Kadın - Eşya 1
  5. Kadın - Eşya 5

Buna göre çözüm sıralaması şu şekilde:

Kadın2      Kadın4      Kadın1      Kadın5      Kadın3
Eşya4        Eşya1        Eşya3        Eşya5        Eşya2

Eğer sıralamayı doğru bir biçimde, buradaki gibi yaptıysanız kapı açılacak. Her defasında farklı bir sıra ile dizilmiş oluyorlar ama bulmacanın mantığı bu.


Kaynak: Merlin'in Kazanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder