NSA Hackerların Hedefi Oldu

''Gölge Emlakçılar''ismi ile bilinen bir hacker topluluğu, ABD Ulusal Güvenlik Kurumu'nun gizli bilgilerini internette paylaştı.

ABD'nin Ulusal Güvenlik Kurumu'nun [NSA] gizli bilgileri internette paylaşıldı. Bir hacker topluluğu, kurumun yazılımlarını açık artırma ile satışa çıkaracaklarını açıkladı.
Hackerler ABD Ulusal Güvenlik Kurumu'nun [NSA] korsan saldırılarından korunmak için geliştirdiği bazı yazılımlarını ele geçirmeyi başardığını açıkladı.

AÇIK ARTIRMAYA SUNULACAK

  'Washington Post' gazetesinde bulunan haberde, NSA uzmanların ve eski çalışanlarının iddiaları büyük ihtimal doğruladığı biliniyor. 2013 senesine ait yazılımların aynı sene çalınmış olma ihtimali belirtildi. Hacker topluluğu kuruma ait yazılımları açık artırmaya sunacak.

'GÖLGE EMLAKÇILARI'

'Egregiousblunder', 'Buzzdirection' ve 'Epicbanana' adlarını taşıyan yazılımlar, şebekelerin ateşten duvar [firewall] adlı güvenlik uygulamasının geçilmesini ve veri transferi imkanını sunuyor. Bu araçlar kimsenin bilmediği güvenlik açıklarınından yararlanıyor. Shadow Brokers yani 'Gölge emlakçıları' olarak bilinen grup bu zamana kadar yazılıma ait bazı verileri paylaştı. Bu hacker grubu, başka bazı programların da açık artırmaya çıkaracağını açıkladı.

PEKİ BUNLARIN ARKASINDA RUSYA OLABİLİR Mİ?
ABD Ulusal Güvenlik Kurumu [NSA] yaptığı açıklamada saldırının kaynağının hanüz bilinmediğinin altını çizdi. NSA eski uzmanlarından Edward Snowden, bu yapılan saldırının arkasında Rusya olabileceğine dikkat çekti. Edward Snowden, kendi twitter hesabında, 'İstihbarat kurumları karşılıklı olarak birbirlerini izleyip sunucularına sanal saldırılar yaparlar. Bunlar yeni yapılan şeyler değil' diye paylaşımda bulundu.
 
SNOWDEN: SİYASİ OLARAK KARŞILIĞI AĞIR OLABİLİR
'Yapılan saldırıları anlamak için saldırganların hacker araçlarının özelliklerini bilmek gerekiyor' diye konuşan Snowden, bu yazılımların kamuoyuna sunulması şimdiye kadar yapılan saldırıların ABD İstihbaratı'nın hesabınakayıt altına alınacağının uyarısının yapılmak istendiğini belirtti. Edward Snowden, ABD hükümetinin bu yazılımları kullanarak müttefiklerini izlediği anlaşılması halinde bunun siyasi olarak ağır bedeli olacağına dikkat çekti.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder