Bu Cihaz Sayesinde Hastaneden Uzakta Bile Hayatınız Kurtulacak

Küçükten büyüğe, askerden sivil halka, 7 den 70 e, Dünyamız her ne kadar gelişmiş olsa bile herkesin hayatını kurtaracak ilaçlara kısa sürede ulaşması hemen hemen imkansız. Bunun nedeni ise bu ilaçların içindeki proteinler soğukta ortamda saklanmalı, soğuk olmayan bir ortamda tutulduğu zaman etkileri kaybolmaktadır. Fakat Oak Ridge Ulusal Laboratuvarı’nda bir ekip anında kullanılabilecek proteinleri üretebilen küçük biyo reaktör yaptı.
 Bu proteinleri üretebilmek için bilim adamları canlı hücreler kullanmaktadırlar fakat yapılan biyo reaktörün buna ihtiyaç duymuyor. Cihazda silikondan yapılmış iki kanal bulunuyor ve neredeyse 5m uzunluğunda. Bulunan kanallar arasındaki ufak delikler sayesinden protein ve enzimler üretmek için lazım olan diğer ihtiyaçlar birbirinden ayrı duruyor ve ihtiyaç olduğunda etkileşime başlıyor. Etkileşim için ise cihazı çalıştırmak yeterli oluyor. Tabiki daha önce o kanallarda hangi protein yapılacaksa onu üretebilmek için lazım olan kimyasalları üretmek gerekiyor.
Laboratuvar ekibi cihazın maliyeti hakkında bilgi vermiyor, amaçları ise gerek duyulduğunda hiçbir şey sorun olmadan bu aletin ihtiyacı karşılaması. Çok fazla hayatın bu cihaz ile kurtulabileceğine inanıyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder