Linkedin nedir? Nasıl Kullanılır? Linkedin ne işe yarar?

İşsizlik oranları giderek artıyor. Linkedin işveren ve iş arayan kişilerin yardımcısı olan bir sosyal ağ diyebiliriz. Kolayca iş arayan, aynı işi yapan ve işverenlerin birbirlerine ulaşmasını hedefleyen bir sosyal ağdır. Linkedin'i öğrenmek istiyorsanız bu yazımızı okuyabilirsiniz.
Linkedin-nedir


Devir teknoloji devri, sosyal ağlar her konuda insanlar için bir araç olmaya başladı. Çoğalan sosyal ağlar sayesinde insanlar birbirleri ile tanışıyor, bilgi ediniyor, fotoğraf gönderiyor, alıyor ve artık cvler bile internetten hazırlanıp gönderiliyor. Linkedin bildiğimiz sosyal ağlardan biraz farklıdır, daha çok iş bulmak isteyenler ve işverenlerin kullandığı bir sosyal ağdır.

bildiğimiz sosyal medyaya kıyasla daha çok eğlence değil de iş vermek ve iş bulmak gibi profesyonel amaçlara hizmet vermektedir. Hesabınız üzerinden yaptığınız CV ile iş ilanlarına bakabilir ve hatta başvurular yapabilirsiniz.

İşverenlerin işini daha da kolaylaştırıyor. Aranılan pozisyon ve özellikteki kişiye kolayca ulaşabiliyorsunuz. Kolayca üye olabilir ve hedefinize uygun işleri bulabilirsiniz.




Linkedin Nedir?

İşveren ve iş arayan kişilerin birbirleri ile iletişim kurmasını sağlayan ve paylaşım yapılabilen bir sosyal ağ diyebiliriz. Yine de Linkedin nedir? diyecek olursanız daha detaylı anlatayım. Bildiğimiz sosyal ağlar gibi fakat Linkedin sadece iş kategorisinde hizmet vermektedir. Aynı meslekteki kişiler ile arkadaş edinebiliyor ve tanışabiliyorsunuz.

Çok geniş bir ağa sahip olan Linkedin kullanım konusunda da bir o kadar kolaydır. E-mail ile de arkadaşlarınıza ulaşabiliyorsunuz.

Linkedin-ne-ise-yarar


Linkedin Nasıl Kullanılır?

Her sosyal ağa üye olunurken istediği gibi Linkedin üyeliği için de ilk olarak bir e-mail adresiniz olmalıdır. İsim, soy isim ve e-mail gibi yüzeysel bilgileriniz ile üye oluyorsunuz. Üye olduktan sonra en ciddi yer kendinizi tanıtacağınız, ayrıntılı bilgiler gireceğiniz bir nevi CV hazırlayacağınız profil kısmıdır. Hazırlayacağınız profil sizi en güzel biçimde tanıtacak, kariyer hedefinizi başkalarının gördüğünde anlayabileceği şekilde doldurulmalıdır. Bu profil kısmında hobileriniz, öğrenim durumunuz, kazandığınız tecrübe ve başarılarınız, konuşabildiğiniz diller, sahip olduğunuz sosyal ağ hesapları ve çoğu bilgiyi yazabiliyorsunuz. Unutmadan söylemeliyim bu dolduracağınız profili doldururken dil farketmiyor. İstediğiniz bir kategoride işveren kişiler ile bağlantı kurabiliyor, kariyerinize uygun firmaları takip edebiliyor ve hatta gruplara katılabiliyorsunuz. Linkedin sosyal ağındaki gruplarda; Dünya çapında meslek ve işler hakkında bilgi paylaşımı yapılabiliyor ve bu gruplar face grupları gibi değil gayet kaliteli, ciddi gruplardır. Linkedin ağında oldukça fazla grup bulunuyor ama gruplara katılma sayınız 50 adetle sınırlıdır. Bunun için her gördüğünüz gruba katılmamanızı tavsiye ediyorum.

Linkedin Nasıl Kullanılır? sorunusa devam edelim. Linkedin ağına kayıt işlemleri devam ederken ilk e-mailinizde bulunan adres defteri kişilerinizi bulup arkadaş olmak istermisiniz gibisinden önünüze çıkartılıyor. Size kalmış tanıdıklarınızla bağlantı kurup kurmamak.Tanımadığınız ama mesleğiniz veya ilginiz konusunda yararlı paylaşımlar yapan popüler olan fazla sayıda kişi ile de arkadaş olabilirsiniz.

Linkedin ağında 2 tip üyelik sistemi vardır. Ücretsiz üyelik ve ücretli üyelik tipi vardır. Ücretsiz üyelik sahipleri bazı uygulamalardan faydalanamıyor ve bir takım sınırlamaları vardır. Ücretli üyeliğiniz varsa, profilinize bakan kişilerle birlikte ülke farketmeksizin tüm kullanıcılara bakabiliyor profillerini görebiliyorsunuz. Fakat kullanıcıların profillerine bakmanız için o kullanıcı ile bağlantınız olması gerekiyor. Ücretli üyeliğiniz varsa bu kısıtlamalar olmadan herkesin profiline bakabilir, mesaj gönderebilirsiniz.




Linkedin Ne işe Yarar?

Linkedin ağının asıl hedefi iş başvurularını kolaylaştırmaktır.Linkedin sayesinde işinizde nadir bilgileri öğrenebilir, paylaşabilir ve diğer meslektaşlarınız ile arkadaş olabilirsiniz. Hala Linkedin ne işe yarar? derseniz mesela profiliniz CV gibi kullanılarak iş başvurusu yapabilir, kariyer hedeflediğiniz şirketleri takip edebilir ve onlara başvuru yapabilirsiniz. İş başvurularınızı kolaylaştırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder