Android İstenmeyen Bildirimler Nasıl Kapatılır

Android telefonların en ileri seviye özelliklerinden bir tanesi de push bildirimleridir fakat bunu öğrenen uygulama yapımcıları bu ileri seviye bildirim özelliğini kötüye kullanabiliyor ve hatta bazı zamanlarda sürekli bildirim nedeniyle cihaz sahiplerini rahatsız ettiğinin farkına bile varmıyorlar. Google ne olur ne olmaz diye kullanıcıların istemediği yazılım bildirimlerinden gerektiğinde kurtulabilmesi için bu yöntemi en başta düşünmüş. Anlatacağım bu yöntemlerle Android istenmeyen bildirimler nasıl kapatılır öğrenebilirsiniz.
Android-istenmeyen-bildirim-kapatmak

Genel anlamda hemen hemen bütün yazılımların, uygulamaların bize yaptığı bildirimleri gerektiği zamanlarda kapatabilmemiz düşünülüyor ve kendi içinde ayar kısmına konuluyor. Yazılımcılar bu özelliği genelde ayarlar bölümünün alt kısmına koyuyor. Hemen hemen herkesin telefonunda bulunan Facebook uygulamasının bildirimlerinden kurtulmak ister misiniz? Menüden Facebook'un üstüne basın, ayarlara kısmına girin ve 'bildirimler' kısmının sağ tarafındaki butonu pasif durumda bırakın. Genelde işe yarayan ve bir çok uygulama için bildirimleri kapatma bu şekilde yapılır.
Fakat istisna olarak yapılan sorumsuz uygulamalar kullanıcılarına gereken değeri vermeyebiliyor ve böyle bir seçenek sunmayarak uygulamayı yükleyen kişilere resmen zorla geri silmelerini sağlıyor. Buna benzer uygulamalar karşınıza çıktığında farklı yollar izleyebilir ve Android'in kendi bilinmeyen ayarları yaparak bildirimlerden kurtulabilirsiniz. Size anlatacağım asıl yöntem de bu.

İşlemlere başlamadan söylemem gereken önemli bir şey daha var bu anlatımımızda Android Lollipop [Android 5.x] ile Android Marshmallow'a [Android 6.x]işletim sistemlerine yoğunlaşacağız. Elinizin altında bir Android Nougat sistemi varsa işiniz basit; Ayarlar bölümüne gidin ve bildirimler kısmından istediğiniz uygulamayı pasif duruma getirebilirsiniz, bu kadar basit.
Android Lollipop işletim sistemi ile anlatmaya başlıyorum.


Android Lollipop İstenmeyen Bildirimler Nasıl Kapatılır?

Android Lollipop işletim sistemi hemen hemen bütün Android'lere yapılan bir güncellemeydi ve sonrasında Marshmallow güncellemesi, Nougat güncellemesi ve birçok spesifik güncelleme gelse de günümüzde dünyada bulunan Android işletim sistemi kullanan cihazların %25 i hala Android Lollipop işletim sistemi kullanmaya devam ediyor. Bu popüler sistemi kullanıyorsanız şanslı olduğunuzu düşünebilirsiniz sebebi ise Android Lollipop işletim sisteminde istenmeyen bildirimlerden kurtulmak çok basittir.


İlk olarak Ayarlar'a gidin. Daha sonra Uygulamalar bölümüne girin. Bazen telefona göre bu adlar da  değişiklik gösterebilmektedir ve hatta ' Uygulamalar' yerine 'Araçlar' bile yazmaktadır ama siz kaybolmamak için uygulamalar simgesinin olduğu kısıma giriniz.

Daha sonra gördüğünüz ekranda cihazların çoğunda telefonda olan bütün yüklü uygulamaları listeler ve uygulamanın ayarlarına ulaşmanızı sağlar. Ayrıca, Samsung ve diğer istisna telefonlarda bütün uygulamaları listelemek için ayrıca Uygulama Yöneticisi'ne girmelisiniz. Bu ekran tüm cihazlarda aynıdır.


Gördüğünüz listedeki bildiriminden kurtulmak istediğiniz uygulamayı bulun ve menüsüne girin. Sonrasında gelen ekranda 'bildirimleri göster' yazısının yan tarafında da tik işareti vardır. Bu gördüğünüz tik işaretini kaldırarak o uygulamanın istenmeyen bildirimlerini kapatabilirsiniz. Bu işlemi yaparken 'önemli uyarıları ve güncellemeleri göremeyeceğimizi' belirten bir uyarı kutusu gelecektir. Bunu önemsemeden devam edin ve 'Tamam' seçeneğini seçin. Bu kadar basit.

android-bildirim-kapatmak

Android Marshmallow İstenmeyen Bildirimler Nasıl Kapatılır?

Aynı Android Lollipop işletim sistemindeki gibi ilk yapmanız gerekenler aynı. Önce Ayarlar'a gidin, daha sonra uygulamalara girin, bütün uygulamaların listesine ulaşın. Sıkıntılı uygulamaya tıklayın sonra Bildirimler yazan bir bölüm gelecektir sonra (İ) yazan beyaz butonlı yere girin.

Android Marshmallow işletim sisteminde bildirimleri kapatmak için bir diğer yöntem ise gelen bildirime basılı tutun. Samsung telefonlarda, direk uygulamanın bildirim ayarları kısmına gideceksiniz. Farklı Android telefonlarda ise, uzun bastığınızda sağda ufak bir 'bilgi' butonu gelecektir. Hemen uygulama bildirim ayarları bölümüne geçmek için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder