İOS 10 Sorunlarından Kurtulun

iPhone 7 ile beraber gelen ios 10 beraberinde bir çok sorunla geldi. IOS 10 hataları sürekli tartışma konusu oluyor. Sorunlar bazen o kadar büyüyor ki telefon kullanamaz duruma geliyor. Sonuçta insan yapımı, herşeyin bir kusuru olduğu gibi ios 10'un da eksik ve yanlışları olacaktır (her ne kadar kullanıcıların hoşuna gitmesede).
ios-hata-kodu-cozum
İOS 10 Güncellemesinin Yapılamaması Sorunu
Yeni İOS 10 güncellemesini indiremediğini söyleyen birçok kişi var. IOS 10  güncellemesini iPhone 4S ve altı modeller indiremiyor. İOS 10 güncellemesini iPad Mini 2 ve iPad 1 de kabul etmiyor.


IOS 10 Güncellemesinde Donma Hatası
Birçok kullanıcı güncelleme yapılırken cihazın donma yaptığından şikayetçi. Böyle bir sorunla karşı karşıya kaldığınızda ya da cihaz herhangi bir sorun nedeni ile donarsa home butonu (yani orta tuş) ve güç tuşuna cihaz açılana kadar basılı tutmalısınız.


İOS 10 Batarya Çabuk Bitmesi
İOS 10 güncellemesi yapıldıktan sonra deneyimlere bakıldığında alınan sorunlardan bir tanesi de bataryanın çabuk bitmesidir. Fakat bunun başka sebebi sadece İOS 10 olmayabilir. Sırasıyla 'ayarlar>Genel' bölümüne tıklayın ve 'Arka Plan Uygulama Yenile' adımlarını yaparak güncellenen uygulamaları iptal ediyorsunuz. Bunun dışında bilmediğimiz birkaç şey ve kullandığımız bazı uygulamalar da şarjı daha çabuk bitirebiliyor. Bunları anlayabilmek için 'Ayarlar>Batarya' kısmına girin ve en fazla şarj harcayan uygulamaların listesine bakabilirsiniz. Bunların dışında hücresel veriyi kapatabilir ve ekran parlaklığını düşürebilirsiniz. Bunların da bataryaya etkisi büyüktür.


İOS 10 Bluetooth ve Wifi Sorunu
Bu sorundan ağ ayarlarını sıfırlayarak kurtulabilirsiniz. Bunun için 'Ayarlar>Genel>Sıfırlar>Ağ Ayarlarını Sıfırla' adımlarını takip edebilirsiniz


İOS 10 Aşırı Isınıyor
İOS 10 yüklendiğinde diğer uygulamaların da güncellemesi bitmediği için cihazın ısınması normaldir. Merak etmeyin tüm güncellemeler sona erdiğinde telefon ısısının normale düştüğünü göreceksiniz. Isınma sorununuz sürekli devam ediyorsa Apple Müşteri Desteği’ne başvurmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder