BTK'dan siber saldırı uyarısı geldi!

BTK Başkanı olan Ömer Fatih Sayan, ABD'de yapılan bir siber saldırı olayından dolayı Twitter, Netflix, Spotify gibi çoğu sitede üm dünya genelinde problemler olduğunu söyleyerek, 'Siber saldırılara karşı bütün operatörleri, kamu kuruluşlarını, SOME'leri ve vatandaşları duyarlı davranmaları konusunda uyarıyoruz.' diye belirtti.

siber-saldiri--uyari
Fatih Sayan yapmış olduğu açıklamada, ABD'de gerçekleşen siber saldırı olayı sebebiyle Twitter, Netflix, Spotify gibi çoğu sitede tüm dünyada problemlerin ortaya çıktığını belirterek, 'Vatandaşlarımız da bu problemlerden etkilenmektedir. Mesajlaşmanın öncülerinden Whatsapp şimdilik yazılı mesajlar gönderiyor fakat resim ve video gönderirken problemler yaşanıyor.' dedi.
Farklı iki kuşak halinde Reddit, Twitter benzeri siteler için bugün 14.00-17.00 saatlerinde ve 20.00 civarında kesintiler olduğunu anlatan BTK Başkanı, farklı illerdeki bazı servislerin lokal bazlı duraksamaların yurt dışı çıkış noktalarındaki değişikliklerinden dolayı olduğunu tespit ettiklerini açıkladı.
Sanal saldırılar ile ilgili bütün kamu kuruluşlarını, operatörleri, SOME ve internet kullanıcılarını daha dikkatli olmaları konusunda uyaran Sayan, şunları söyledi:
'Sanal Saldırıların, hizmet veren çoğu sitenin DYN DNS IPM servis sağlayıcılarına yapılmış DDOS ve buna benzer saldırılar ile, bu hizmetin sunulduğu Twitter, Spotify, SoundCloud, Netflix, PayPal, Reddit, Business Insider, Disqus, Basecamp, Github, CNN, Esty, Guardian.co.uk, The Verge, Imgur, HBO Now, Wired, Recode ve Pinterest gibi sitelerin de zarar gördüğü tespit edilmiştir. Halihazırda bulunan global servis sağlayıcıların bu hizmetlerinden faydalanabilmekle beraber Amerika menşeli yavaşlamaların tekrar olması ihtimali bulunuyor.'

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder