14 tb Boyutu ile Yeni Sabit Diskler Geliyor

Western Digital şirketi, sabit disk boyutu ile ilgili sorunları ortadan kaldırmak adına yeni bir sabit disk geliştirdi. 14 TB'lık boyutu ile işte yeni sabit disk.
Yeni-Sabit-Disk


Helyum kullanılarak üretilen sabit disk, 14 TB gibi muazzam bir boyuta ise HelioSeal ve SMR teknolojilerini kullanarak ulaşmaktadır. Yeni sabit disk Ultrastar Hs14, SATA ve SAS biçimlerinde 223 MiB gibi yüksek hızlarına ulaşabilmektedir. Disk bu hıza 7200 rpm dönüş hızı ile ulaşıyor. Diskin arabelleği 512 MB.

Sürtünmenin minimum seviyelere inmesiyle ısınmayı azalttığı ve bu biçimde daha az enerjie gereksinim duyduğu söyleniyor. Sabit disklerin küçülmesine SMR adlı teknoloji imkan tanıyor. SMR teknolojisi üst üste gelen manyetik izler üstüne veri yazılmasını sağlıyor. HGST firmasının ürettiği Ultrastar Hs14 sabit disk teknolojisi SMR teknolojisine göre bakıldığında %40 daha çok boyut sunmaktadır. Yazma işleminide iki katına kadar artıran yeni sabit diskin, 2.5 milyon saate kadar kullanım ömrü olduğu söyleniyor.
Ultrastar-Hs14


Görüntü teknolojisinin ilerlemesiyle çok fazla boyuta sahip videolar için bu sabit disk adeta kurtarıcınız olacaktır. Ultrastar Hs14 sabit diskin satış fiyatı henüz bilinmiyor. Şimdilik tek bildiğimiz kurumsal müşteriler için üretildiğidir. Kurumsal firmalar için üretilen bu sabit diskleri alamıyoruz diye üzülmeye gerek yok. İlerleyen zamanlarda arz-talep ilişkisi mecbur bu ve buna benzer disklerin de hayatımıza gireceğini biliyoruz. Fakat bu disklerin ucuz olmayacağını da söylemeliyiz.

Sizde Bu Tarz Disklere İhtiyaç Duyuyor Musunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder