League Of Legends Rads Error Could Not Connect Hatası Çözümü

RADS Hatası
"Could not connect to the HTTP server. Please check that your Internet connection is enabled and that your firewall is not blocking access."


Lol Rads Error hatası ile sizde karşılaştınız mı? Bu can sıkan, moral bozan hatadan nasıl kurtulacağınızı bilmiyor musunuz? Sorun yok TeknoBakış yanınızda. Saydığımız adımları yapın sorununuz ortadan kalkacaktır. Genelde bu sorun için herkes farklı bir yöntem söylüyor ama biz işimizi garantiye alalım bilinen tüm yöntemleri sizler için topladım ve sıraladım. Adımları uygularken her adımdan sonra oyunu açmayı deneyin oyun yine açılırken hata verirse bir sonraki adımla ilerleyin. 
lol-rads-error-hatasi

İlk iki adıma fazla uğraşmamanız için genelde bu sorunu ortadan kaldıran yöntemleri yazıyorum. Hadi başlayalım; 
1- DNS ayarlarınızı manuel kullanıyorsanız otomatik yapın eğer otomatikte ise manuel yapın. Yani bu ayarı değiştirmeniz gerekiyor. Manuel yapan arkadaşlar 8.8.8.8./8.8.4.4. DNS ayarlarını kullanabilirler. Bu ayarı yaptıktan sonra oyunu açmayı deneyin olmazsa sırayla her adımdan sonra oyunu açmayı deneyin.

 2- Eğer League of Legends oyununuz olması gereken dizinde değil ise klasörü varsayılan dizine taşıyın. League of Legends varsayılan yeri “C:\Riot Games\League of Legends\lol.launcher.exe” dizinidir. 


3- Son sürüm Direct-X versiyonunu yükleyin/güncelleyin/repair ve oyunu açmayı tekrar deneyin.

4- Net Framework yükleyin ve tekrar oyunu açmayı deneyin.

 5- Sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırın. Olmazsa League of Legends oyuna giriş exe'sine "Sağ Tık - Özellikler - uyumluluk ayarı" bunu değiştirmeyi deneyebilirsiniz.
 
6- Oyunun bulunduğu klasördeki isimlerde 'Türkçe Karakter' bulunuyorsa da bu sorun ortaya çıkabilir. Örn.  (ç, ş, ö vb.)

7- Windows işletim sisteminizi güncelleyin. Windows işletim siteminiz güncel değilse de bu sorun ortaya çıkabiliyor. 

8- Antivirüs programı varsa kapatın. Güvenlik Duvarını kapatın. Bunları kapatmak sizi huzursuz edecekse oyuna yetki vermeyi deneyebilirsiniz.
 

9- Adobe Air yükleyin.

10- Microsoft C++ Redistributable yükleyin.


Şimdilik genelde League Of Legends Rads Error hatasının çözüm yolu bunlardır. Bu hata eminim bir çok kişinin başına gelmiştir. Hem tecrübelerimiz hemde araştırmalarımız sonucunda bulduğumuz çözüm yolları işinize yaramazsa veya farklı bir sorun ile karşılaşırsanız yorum yazabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder