iPhone 8 Plus Sorunlu mu? Şarj Olurken Patlama Vakası

Dünya teknoloji devlerinden Apple firmasının yeni teknoloji harikası iPhone 8 serisi Türkiye'ye hanüz gelmese de yurt dışındaki çoğu ülkede 22 Eylül tarihinde piyasaya çıktı. Telefonun piyasaya çıktığı ülkelerden bir tanesi olan Tayvan'dan ortaya atılan bir iddiada iPhone 8 Plus telefonunun şarj olurken patladığı söyleniyor.
İphone-patlama


Apple iPhone 8 Plus ve Apple iPhone 8, Tayvan'ın da içinde bulunduğu dünya genelinde bir çok pazarda satışa çıktı. İlk edilinilen raporlara bakıldığında, iPhone 8 Plus ve iPhone 8'in küçük bir yazılım düzeltmesi dışında ciddi bir problemi bulunmuyor. Bunlar bir yana, Tayvan ülkesindeki insanlar iPhone 8 Plus'u almayı çok da istemeyebilirler. Sebebi ise Tayvan'dan çıkan bir iddiya göre iPhone 8 Plus telefonu şarj olurken patlamış.
Tayvan'da yapılan yerel bir habere göre Taichung ilinde yaşayan Wu adındaki bir bayan, 23 Eylül tarihinde almış olduğu iPhone 8 Plus 64 GB Gold telefonunun şarj olurken patladığını öne sürdü.



Bayan, iPhone 8 Plus telefonunu şarj ederken orijinal şarj aletini kullandığını belirtmiş. Edinilen raporlar, telefonun şarjdayken sadece 3dk içerisinde patladığını iddia etmektedir. Görüntülere bakıldığında, patlamadan sonra panel ile kasanın ayırıldığını görebiliyoruz.
Raporlar, bayanın iPhone 4 telefonundan bu yana sürekli iPhone kullandığını ve önceden de bu şekilde bir olay yaşamadığını gösteriyor. Tayvan medyası, bu patlayan iPhone 8 Plus telefonunu soruşturma sebebiyle fabrikaya gönderildiğini öne sürüyor.

Tam olarak kesinlik kazanmamış raporlara bakıldığında, Apple iPhone 8 Plus ve iPhone 8 pilleri için ATL isimli bir firma ile anlaşmıştır. Samsung firmasıda Galaxy Note 7 telefonu için pillerini buradan temin ediyordu. Firmanın yeni yapılan pil güvenliği yönetmeliklerine karşı çıkmasından sonra Samsung şirketi, Galaxy Note 8 telefonu için burayı bırakmıştı.

Apple firması, bu iddialar hakkında hanüz resmi bir açıklama sunmadı. Bence bir tane iPhone patladı diye hepsinin patlayacak hali yok iPhone kalitesine inandığım için iddiaların da asılsız olabileceği ağır basıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder