Samsung şirketi açığını bulan kişilere 200 bin dolar ödüllendirecek

Samsung şirketi, Son çıkardığı Note 8, Galaxy S8 Plus ve S8 telefonların son derece güvenli olduğu konusunda hem emin olmak hemde kanıtlamak istiyor. Samsung firması, bu sebeple telefonlarının güvenlik açıklarını bulan kişilere 200.000 dolar ödül vereceğini duyurdu.
Samsung-guvenlik-acigi
Samsung şirketi, Son çıkardığı Note 8, Galaxy S8 Plus ve S8 telefonların son derece güvenli olduğu konusunda hem emin olmak hemde kanıtlamak istiyor. Bu nedenle Samsung, hackerların açıkları bulup yararlanmadan önce mobil ürünleri için güvenlik açılarını öğrenme ve yok etmek düşüncesiyle yeni bir uygulamaya gitti. 

Samsung şirketi, telefonlarının güvenlik tehditlerini bulanlara 200 bin dolar gibi güzel bir ödül ile mükafatlandıracağını duyurdu. Samsung'un Mobile Security Rewards isimli programı, üç aylık ve aylık güncelleştirmeleri ile 38 tane Samsung telefonunu kapsamaktadır. Bu telefonlardan birkaçı Galaxy Note, Galaxy Tab, Galaxy S, Galaxy J ve  Galaxy A serileridir. Samsung'un en yeni amiral gemisi telefonları Note 8, S8+ ve S8 de içinde bulunuyor.
Samsung-Galaxy-Note-8
Samsung şirketi güvenlik için önlemleri arasında sadece bu cihazlarla kalmadı bunların dışında Samsung'un asistanı Bixby, Samsung Hesabı, Samsung Pay, Samsung Pass ve diğer Samsung hizmetlerinde de güvenlik tehditlerini keşfedenlere ödül verileceğini duyurdu. Minimum ödül miktarı 200 dolar olarak belirlenmiş ve bu miktar keşfedilen açığa göre farklılık gösteriyor. 

Samsung şirketinin 200 bin dolarlık bu yeni güvenlik açığı uygulamasındaki ödülü, Microsoft şirketinin Windows 10 işletim sistemindeki güvenlik açıkları için duyurduğu 250 bin dolar ödülünden aşağıda kalmış. Facebook şirketi ise açıkları bulmak için teknoloji güvenlik uzmanlarına para veriyor, Google şirketi de bir uygulama başlattı. Apple şirketi de Samsung gibi maksimum 200 bin dolara kadar ödül vereceğini duyurdu. Bütün bu dağıtılan ödüller, bilgisayar korsanlarına için yasal yoldan uçuk miktarlar kazanmalarını sağlarken, bir tek kişi bile 225 bin dolar kazanabilmektedir. Miktarlar göz önünde bulundurulduğunda sizce de insanları bilgisayar korsanlığına teşvik etmiyorlar mı? :).

1 yorum: