İnstagram Yorum Engel Nedir? Nasıl Yapılır? Nasıl Anlaşılır?

Instagram sosyal platformunda yorum engelleme artık aktif. Instagram'ın bu yeni yorum engelleme özelliğinden bütün iPhone ve Android kullanıcıları yararlanabilir. Instagramda paylaştığınız bir fotoğraflarınıza yapılan istemediğiniz yorumları artık tamamen yorumları kapatmadan engelleyebileceksiniz.
Twitter, Snapchat, Facebook ve diğer kullanılan sosyal platformlardan daha çok aktif kullanıcısı bulunan kısa video ve fotoğraf paylaşma uygulaması olan Instagram, en son yaptığı güncelleme ile yorum sistemini değiştirdi. Sahte açılan hesaplardan yapılan spam yorumların önüne geçmek ya da taciz mesajı gönderme endişesi ile kullanabileceğimiz 'Yorum Yapmayı engelleme' özelliği hala duruyor fakat artık belirli kişilerin paylaştığınız gönderiye yorum bırakmasınıa imkan tanıyor, seçtiğiniz kişilerin gönderinize yorum atmasını engelleyebiliyorsunuz. Özetle; instagram yorum engeli sistemini değiştirdi instagram yorum silme derdine son.
instagram-yorum-engel

instagramda Yorum Engeli (Yorum Engelleme):

Hem iPhone hemde Android için aynı anda kullanıcılarına sunulan bu yorum engelleme özelliğine "Seçenekler-Ayarlar-Yorumlar" bölümü içerisinden ulaşabilirsiniz.
Bu bölüme geldiğinizde en yukarıda bulunan Yorum Kontrolleri kısmına dokunduğunuzda iki seçenek geliyor, 'Şu Kişinin Yorumlarını Engelle' ve 'Şu Kişiden Yorumlara İzin Ver'.


'Şu Kişiden Yorumlara İzin Ver' seçeneği ile kimlerin yorum yapabileceğini seçebiliyorsunuz. Fakat yorum yapmasını istemediğiniz bir kişi varsa yorum atma ihtimalinden kurtulmak için de alttaki yani 'Şu Kişinin Yorumlarını Engelle' seçeğini kullanabilirsiniz. Engellediğiniz kişinin yaptığı yorumları siz göremiyorsunuz sadece kendisi görüyor. Yani kişinin engelden haberi olmuyor.

İnstagram yorum engel nasıl anlaşılır?

Yaptığınız yorumlara hiçbir cevap gelmiyorsa ve şüpheniz varsa bir başka instagram hesabından bakarak yorumlarınızı engelleyip engellemediğini basit bir şekilde anlayabilirsiniz. Başka bir hesaptan baktığınızda yaptığınız yorum görünmüyorsa yani sadece yorum yaptığınız hesapta görünüyorsa engellenmişsiniz demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder