Google Home Evinizi Kontrol Etsin

Evlerde bulunan tüm cihaz düğmelerini ve kumandaları unutabilirsiniz. Google Home ile evinizi tek bir noktadan kontrol edin.
Google şirketinin San Francisco'da düzenlediği etkinlikte çoğu yapacağı yeniliğinide duyurdu. Yapılan gelişmelerden bir tanesi de teknoloji devi Google'ın evler için yaptığı yeni kontrol merkezi 'Google Home'.

google-home-nedir

İlk defa 2016 Mayıs ayında yapılan Google I/O'da tanıtılan Google Home akıllı evler için bir nevi kontrol merkezidir.

Amazon şirketi önceki sene duyurduğu ve Siri gibi bir sanal asistan sayesinde evdeki tüm akıllı aletleri sadece bir noktadan kontrol yapabilen Alexa cihazı, Google Home asistanına baya baya benziyor. Yani kısaca Google'ın Alexa'sı da Google Home. Fakat o kadar yüzeysel anlatmayalım biraz açalım neymiş bu Google Home anlatalım.


Google'ın yeni ürünü Google Home Nedir?
Görünümü oda spreyine ve hoparlöre benzeyen Wi-fi kullanan Google Home cihazı, kullandığı Google Cast sistemi ile evdeki akıllı cihazların, sadece bir noktadan, sesli bir şekilde yönetilmesini sağlıyor. Kısacası Google Home, akıllı ev merkezi sistemidir.

google-home-fiyat

Google Home Cihazı Nasıl Çalışıyor?
Google'ın son teknoloji ürünü Google Home'un fazlaca avantajı bulunuyor. Mesela hoparlörü olan Google Home kullanarak dinlemek istediğiniz müziği bulut sisteminden dinleyebilirsiniz. Veya Google Cast ile akıllı telefonunuzdan şarkıları Google Home'a yükleyebilirsiniz. Evdeki bütün hoparlörleri bile bu özelliği kullanarak aktif edebilirsiniz.

üst bölümü dokunmatik olan Google Home üst bölümünü kullanarak ses kısıp açabilirsiniz, cihazın üzerindeki tek tuş  'mute'dir. Değişik renkleri bulunan Google Home; Tuneini, YouTube Music, Spotify, Google Play music gibi uygulamalarla da müzik açabiliyor. Google Asistan'a sorarak müzikler hakkında bilgilerde alabiliyorsunuz.


Tabiki Google Home yalnızca müzik dinleme aracı olarak tasarlanmadı. Mesela YouTube sosyal ağında takip ettiğiniz bir kanal güncel video paylaştı. Teknoloji harikası Google Home'a sesli bir biçimde söylüyorsunuz hemen videoyu televizyonunuzda açıyor. Kolaylığa bakar mısınız akıllı TV'den YouTube'a girip kanala gidece ve videoyu bulmak yerine sadece söylüyorsunuz ve saniyeler içerisinde televizyonunuza geliyor.

Şimdiye kadar hep müzik video gidiyoruz aklınızda sadece müzik video mu açıyor bu gibisinden soru kalmasın Google Home ürünü, ev kontrol merkezidir. şöylee söyleyelim konuşarak akıllı ışıkları açabilir, alarm, kapı kilidi, hatta kumanda vs. çoğu şeyi Google Home ile yönetebiliyorsunuz.

Anlaşmalı şirketleri ile Google şirketi, ilerde Google Home ile çiçek gönderebilecek, taksi çağıracak, araba kiralayacak ve hatta yemek sipariş edebileceksiniz. Google Asistan kullanıldığı için cihaz bu kadar kullanışlı oluyor. 

Google-Asistan-Nedir


Peki Bu Google Asistan Nedir?

Google Asistan bir nevi Siri gibi ama Siri den daha gelişmiş özellikleri bulunuyor. Lakabı bile 'Siri-Killer' olan bu ürün Siri'yi tahtından indirecek gibi görünüyor.

Google Home dışında yeni Pixel akıllı telefonlarda da Google Asistan kullanılıyor.
 

Google Home Fiyatı nedir?
 4 Kasım'da satışa çıkan Google Home fiyatı 129 dolardır. 6 renk seçeneği bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder